Blog Stardust By MS

Τα οφέλη του Messy Play!

Το messy Play είναι ένα είδος παιχνιδιού στο οποίο τα παιδιά χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις για να παίξουν. Είναι ένας τρόπος να εξερευνούν και να πειραματίζονται ελεύθερα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον καθοδηγούμενα από τον εαυτό τους και μόνο. Έχουν τη δυνατότητα απο το ακατάστατο παιχνίδι να ανακαλύψουνε χρώματα και υφές χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και τις λεπτές δεξιότητες.

Ας δούμε μερικά από τα οφέλη:

1. Ενισχύει την φαντασία τους! Έχοντας άμμο, νερό, σπιτική πλαστελίνη, χρώματα και διάφορα άλλα εργαλεία τα παιδιά αναπτύσσουν τη φαντασία τους για το πως θα χρησιμοποιήσουν τα υλικά που έχουν μπροστά τους.

2. Προωθεί τη σωματική ανάπτυξη. Τα παιδιά εξασκούν τις λεπτές δεξιότητες και εξελίσσουν τον συντονισμό ματιών και χεριών. Συνήθως τα παιδιά που συμμετέχουν σε messy play μπορούν να κρατήσουν το κουτάλι και το μολύβι πιο σύντομα μόνα τους.

3. Ενθαρρύνει την γλωσσική ανάπτυξη και επικοινωνία. Τα παιδιά πολλές φορές δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν προφορικά, μέσα από το παιχνίδι αυτό αναγκάζονται να εκφράσουνε αυτό που θέλουνε και με άλλους τρόπους μέσα από χειρονομίες ή χρήση αντικειμένων.

4. Εξασκεί την συγκέντρωση. Μπορεί να δείτε το παιδί σας για ώρα να ασχολείται με ώρα στο να ανακαλύπτει υφές ή να κάνει σημάδια με χρώματα. Κάτι το οποίο αναπτύσσει και τις δεξιότητες μάθησης.

5. Διδάσκει την ανεξαρτησία! Δεν υπάρχουνε κανόνες στο messy play , το παιδί λειτουργεί αυτόνομα να ανακαλύψει όπως αυτό επιθυμεί τα υλικά που έχει μπροστά του χωρις κανόνες και περιορισμούς.

Μια εύκολη ιδέα είναι με χρώμα ζαχαροπλαστικής να βάψουμε ρύζι, το τοποθετούμε έπειτα σε ένα μπολ. Βάζουμε μέσα μερικά παιχνίδια των παιδιών τους δίνουμε κουτάλες και κουτάλια και τους αφήνουμε να ανακαλύψουνε όπως αυτά επιθυμούν τα υλικά που έχουνε μπροστά τους!