Blog Stardust By MS

Παζλ : Ένα παιχνίδι γεμάτο οφέλη

Το παζλ είναι ένα αγαπημένο εκπαιδευτικό παιχνίδι με πολλά οφέλη για τα παιδιά! Ας δούμε μερικές από τις δεξιότητες που αναπτύσσει …

• Ενισχύει την υπομονή. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή αρκετές φορές μέχρι να φτάσει στην ολοκλήρωση ενός παζλ. Θα προσπαθήσει πολλές φορές να δοκιμάσει να συνδέσει κομμάτια μέχρι να βρει τη σωστή σύνδεση.

• Αναπτύσσει την κριτική ικανότητα και την επίλυση προβλήματος. Θα χρειαστεί κριτική σκέψη και συνδιασμός χρωμάτων, εγκοπών και σχημάτων μέχρι να καταφέρει το παιδί να ολοκληρώσει ένα παζλ.

• Αναπτύσσει τις λεπτές και κινητικές του δεξιότητες. Μπορεί να φαίνεται απλό και εύκολα αλλά τα παιδιά στα πρώτα τους παζλ μαθαίνουν να συντονίζουν την όραση με την κίνηση κάτι που πρέπει να κατακτηθεί σιγά σιγά.

• Μαθαίνει να αναγνωρίζει σχήματα, γράμματα, αριθμούς, ζώα, φρούτα και άλλα αντικείμενα. Τα πρώτα παζλ έχουνε συνήθως εκπαιδευτικό χαρακτήρα εκτός από ψυχαγωγικό. Βάζουν τα παιδιά σε σκέψη και αναγνώριση πραγμάτων καθώς και εξάσκηση της μνήμης.

Κάντε δώρο στα παιδιά σας ένα παζλ και βοηθήστε το να το ολοκληρώσει. Περάστε χρόνο μαζί του και θα αναπτύξετε παρέα όλες τις παραπάνω δεξιότητες. Το παιδί στο τέλος κάθε παζλ νιώθει την ικανοποίηση πως τα κατάφερε κάτι που βοηθά να πιστέψει στις δυνάμεις του και να τονώσει την αυτοπεποίθηση του! Για αυτό εμείς σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!