Blog Stardust By MS

“Treat or Trick”

Κάθε χρόνο το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, γιορτάζεται το Halloween! Στολισμένα σπίτια, φωτισμένες κολοκύθες, ανθρώπινοι σκελετοί, χαρούμενα φαντάσματα και μάγισσες κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων. Παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκύρηδες τους προσφέρουν γλυκά ή ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών. Η γιορτή αυτή θυμίζει αρκετά τις Αποκριές αλλά με μια «τρομακτική» χροιά.

Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All -hallow -even και δηλώνει την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων.
Σήμα κατατεθέν αυτής της γιορτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Μπορούμε να στολίσουμε τον χώρο μας με αυτές ώστε να δώσουμε έναν πιο τρομακτικό αέρα!

Στην Ελλάδα, η γιορτή του Halloween μπορεί να γιορτάζεται  τα τελευταία χρόνια αλλά στην Αμερική το γιορτάζουνε εδώ και παρα πολλά χρόνια… ´Εχει τις ρίζες  από πολύ πολύ παλιά, από τις Κέλτικες παραδόσεις. Για τους Κέλτες, το  βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, συμβόλιζε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα.  Παράλληλα η αλλαγή της εποχής, αποτελούσε και μια συμβολική  γέφυρα ανάμεσα στον κάτω κόσμο και τον κόσμο των ζωντανών.

Και αν δεν ξέρετε ακόμα τι να φορέσετε στα βρεφάκια σας, εμείς έχουμε την καλύτερη πρόταση για εσάς!

https://stardustbyms.gr/product/vrefiko-formaki-halloween-blues/

Εσείς είστε έτοιμοι για “treat or trick” ;